top of page
Zoeken

RusTThuiS vzw als Starter van de Week in Made In Oost-Vlaanderen

Copy van het artikel:Bron:

http://www.madeinoostvlaanderen.be/nieuws/starter-van-de-week-rustthuis-laat-senioren-langer-thuis-wonen/


RANI CROMPHOUT x 22 FEBRUARI 2019


GENT – Het is de angst van veel mensen op leeftijd: in een rusthuis belanden. Maar wat als je nu eens langer thuis kan blijven wonen, met de hulp van een zorgassistent die bij jou inwoont? Met dit idee in het achterhoofd hebben de 3 jonge Gentse ondernemers Jan, Arnaud en Cyprien RusTThuiS opgestart. “De Belgische zorgassistent woont 6 dagen op 7 in bij de senior en verzorgt maaltijden, helpt bij toiletbezoek, houdt gezelschap en engageert zich voor activiteiten. Wij zorgen zowel voor de rekrutering als administratie, opvolging en bemiddeling”, legt Arnaud uit.


Cyprien Van Heuverswyn (26), Arnaud Maere (26) en Jan De Knibber (28) gingen op zoek naar een alternatief voor de klassieke woonzorgcentra. “Met RusTThuiS trachten we senioren langer thuis te laten wonen dankzij de hulp van een inwonende zorgassistent. Hoewel er al gelijkaardige buitenlandse alternatieven bestaan, willen we ons onderscheiden door een kwaliteitsvolle totaalservice te bieden die enkel met Belgische verzorgenden of zorgkundigen werkt”, vertelt Jan.

Ook de Moeder van Cyprien, Ann van Heeswijk (60), stapte mee in het project. “Zij heeft een achtergrond als verpleegkundige en verzorgt de eerste contacten met de klant. Ze brengt tevens een zeker maturiteit in ons bedrijf”, aldus Cyprien.Totaalservice

Arnaud legt uit hoe dit alles in zijn werk gaat: “Wanneer wij een aanvraag binnenkrijgen, gaan we langs en kijken we wat het profiel en de zorgnood is voor deze persoon. Vervolgens zoeken wij de geschikte zorgassistent. Deze krijgt een aparte slaapkamer en een internetverbinding. Er worden goede afspraken gemaakt rond werkuren en vrije tijd zodat hij of zij maximaal 38 uur per week werkt. Op die manier willen we zorgen voor een aangename werksfeer en een goede band tussen de senior en de zorgassistent.”

“Wij houden ons bovendien bezig met alle administratie en loonsverwerking. De senior krijgt op het einde van de maand een factuur waar zowel loon, RSZ, verzekering,… in verwerkt in zit”, vult Cyprien aan.Zorgkundigen gezocht

De jonge ondernemers van RusTThuiS zijn continu op zoek naar nieuwe gediplomeerde zorgassistenten. Hiervoor gaan ze langs in scholen en werken ze nauw samen met ziekenhuizen. “Onze doelgroep zijn vooral pas afgestudeerde zorgkundigen zonder eigen woning. Zij kunnen zo op enkele jaren tijd een mooie financiële buffer opbouwen. Ook voor, eventueel alleenstaande, 55-plussers waarvoor het werk in de gewone zorgsector te zwaar begint te worden, is onze manier van werken een goede oplossing”, zegt Jan.

“Bovendien werken veel mensen die bij ons solliciteren op dit moment in een woonzorgcentrum, maar missen ze het 1 op 1 contact met de senioren.”Sociaal kader

Naar de toekomst toe ijveren Arnaud, Jan en Cyprien in eerste instantie voor een erkenning als volwaardig alternatief waardoor senioren zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Dit binnen een nieuw sociaal kader gericht op de vermaatschappelijking van de zorg.

205 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page