top of page
Zoeken

5 valpreventie-tips

Bijgewerkt op: 11 jul. 2018

Vallen kan voor senioren ernstige gevolgen hebben. Het lichaam is minder resistent en de kleinste fout kan leiden tot verwondingen. Het kan gaan om struikelen, wegdraaien of gewoonweg het evenwicht verliezen. Daarom is het zeer belangrijk om enkele zaken in acht te nemen om vallen te vermijden. Hier volgen 5 tips om je te helpen, want voorkomen is beter dan genezen.


1) Blijf actief

Door veel te bewegen en je lichaam actief te houden, blijf je beter in balans. Ook door je spierkracht te stimuleren sta je sterker op je benen en zal vallen dus minder vaak voorkomen. Mocht het voorvallen, ben je met een actief lichaam resistenter en zal kans op verwondingen aanzienlijk verminderen.


2) Maak het huis veilig

Alles onder kniehoogte vormt een risico op struikelen. Probeer zulke voorwerpen dusdanig te vermijden en wees altijd bewust van je omgeving. Ook huisdieren vormen vaak een reden tot vallen. Wees dus extra voorzichtig wanneer je favoriete viervoeter ook aanwezig is.


3) Ogen nakijken

Zicht is een van de belangrijkste elementen inzake balans en valpreventie. Verplaats je nooit zonder je bril en zorg telkens voor voldoende verlichting. Laat ook regelmatig je ogen nakijken en pas je brilsterkte hiernaar aan.


4) Stevige schoenen

Goede schoenen bieden extra stevigheid en voorkomen uitglijden. Draag dus ook binnen gepast schoeisel om vallen tegen te gaan. Vind de schoen die bij je past en die je ook gemakkelijk kunt aan en uit doen.


5) Informeer je naasten

Het is belangrijk aan familie of verpleging te laten weten of je soms evenwichtsstoornissen ervaart. Zij kunnen je helpen met bepaalde bewegingen of je huis op peil stellen. Ook kunnen bepaalde evenwichtsstoornissen veroorzaakt worden door vitaminetekorten waardoor een arts kan ingrijpen.


We hopen met deze tips de kans op toekomstige valpartijen te kunnen beperken en moedigen aan ten allen tijde je val-alarm op zak te hebben. Met de inwonende assistentie van RusTThuiS is er altijd iemand in de buurt om je in geval van valpartij te helpen. Ze kunnen instanties verwittigen, je helpen indien nodig en je bijstaan tot er hulp aankomt. Had je graag meer informatie gehad omtrent onze services, stuur naar INFO@RUSTTHUIS.COM


BRON:http://www.beteroud.nl/ouderen/9-tips-valpreventie-ouderen.html

154 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page