top of page

Veelgestelde vragen van Zorgassistenten

Wat betekent inwonend?

 

Als zorgassistent logeer je 6 dagen op 7 bij de senior(en) thuis. Je hebt telkens ook een eigen slaapkamer met internetverbinding ter beschikking. Kost & inwoon (maaltijden, verbruik, elektriciteit...) worden door de senior betaald waardoor je het loon volledig kan opsparen.

 

Hoeveel verdien je?

 

Na een volle werkmaand krijg je een netto-vergoeding van 1550 tot 1650 euro. Dit is effectief het bedrag dat je maandelijks op je rekening ontvangt. Als je daarbuiten geen andere vaste kosten hebt kan je in vele gevallen dit bedrag dan ook helemaal opsparen.

 

Waar werk je?

 

Onze dienst heeft de unieke eigenschap dat je wordt tewerkgesteld bij de senior thuis. Je werkt dus in een huiselijke werkomgeving die tevens ook je eigen logement vormt. We proberen telkens een senior te matchen uit de buurt van de zorgassistent zodat het gemakkelijk is in de vrije momenten eens naar huis te kunnen of af te spreken in de buurt.

 

Wat moet je doen?

 

Als zorgassistent sta je in voor het assisteren van de senior bij de dagbesteding. Dit kan gaan van wassen, aan en uitkleden, helpen bij toiletbezoek en persoonlijke verzorging alsook het eten helpen bereiden, boodschappen doen en andere licht huishoudelijke taken maar tevens ook gezelschap bieden, samen een koffietje gaan drinken of een activiteit doen.

 

Hoe zit het met de vakantiedagen?

 

Bovenop de wettelijke feestdagen bouw je ongeveer 2 vakantiedagen op per maand wat op een totaal van 24 vakantiedagen+ 10 wettelijke feestdagen komt per jaar. Je kan deze opnemen na overleg met de senior en de familie, meestal word je dan vervangen door de familie zelf of door een vervangassistent.

 

Wat zijn mijn vereisten?

 

Aangezien er in de meeste gevallen zorg moet verleend worden, zijn we genoodzaakt te werken met personen die een zorgdiploma hebben gehaald. Zo voldoe je aan de criteriavoorwaarden van Zorg & Gezondheid als verzorgende of zorgkundige. Daarbovenop moet je goed met senioren om kunnen, het hart op de juiste plaats hebben en je job met respect en liefde uitvoeren.

 

Hoe verloopt de selectieprocedure?

 

Nadat we je gegevens of CV hebben ontvangen nemen wij telefonisch contact met je op. Daarna volgt een kennismakingsgesprek via Skype of Whatsapp waarbij we je beter leren kennen, je verwachtingen opnemen en je vragen beantwoorden. Ook wordt een soort profiel van je opgemaakt die nodig is voor de matchmaking met de senior (hobby’s, woonplaats, rijbewijs, ervaring, allergieën...). Op basis daarvan proberen we je te matchen met een openstaande of toekomstige aanvraag. Uiteindelijk ga je samen met ons eerst langs bij de mogelijke senior en als alles in orde is en er is een effectieve klik, gaat je werkervaring van start.

 

Moet ik 24u op 24 werken?

 

Neen, we werken met een 38 uren werkweek waarin je arbeidstijd verdeeld wordt. Maandelijks toetsen wij af of de werkdruk overeenkwam en grijpen we in mocht dit niet het geval zijn. Ook vragen we bij de maandelijkse evaluatie hoe je de periode zelf ervaren hebt, indien er problemen zijn geweest en of je een gesprek met ons team wenst.

bottom of page